Sudah tidak ada ISU? … Biar Betul

Menyusuri laman-laman akhbar pagi ini ,  tersentak  saya seketika melihat satu  berita ditulis wartawan UM (Zulkiflee Bakar) bertajuk “TIDAK ADA ISU BARU”.

Saya juga bersetuju dengan pandangan beliau.  Namanyapun ISU BARU.  Ta` kan cepat sangat orang boleh  hidu.  Yang  jelas ISU-ISU  lamapun  berlambak-lambak  lagi  belum  ditangani.   Sebagai  contoh  apa yang terkandung dalam  akhbar sdra hari inipun sudah  ada isu.

ISUnya Menteri Pelajaran  beri jaminan akan merealisasi segala visi dan perancangan Allahyarham Datuk Razali.  Beliau juga memberikan jaminan kepada calun BN segala apa yang dirancang Allahyarham akan dilaksanakan.  Kesian sunggup, Kementerian yang begitu elit  tidak ada memiliki orang-orang yang berwawasan dan akitek dalam hal ehwal perancangan.  Mujurlah  sebelum ini pernah ada Datuk Razali dapat jugalah menumpang  kepakarannya  dan menjadikan aspirasinya sebagai hala-tuju sesuatu kemajuan.

Perkara diatas bolehlah  dianggap sebagai retorik saja.  Message  sebenarnya  ialah hendak mengampu pengundi.  Kan dah jadi resam kebanyakan orang  suka dipuji.  Bila dah “termakan puji” faham sajalah.

Untuk ISU-ISU yang lain kita bincang lain masa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: