BERITA PANAS: Penyokong BN Boikot Persidangan DR

Sebelum ada sesiapa yang hendak KECAM  Wakil-Wakil Rakyat BN kerana keluar masuk dewan dan mundar mandir dilobi dan releks dicafe berfikirlah sejenak dulu.

Saya lihat mereka nampaknya mempunyai banyak sebab dan alasan untuk berbuat begitu.    Betul,  ada dikalangan kita merasa sangat kecewa tentang sikap  yang tidak profesional yang mereka pertontonkan.  Mana tidaknya, mereka telah ketepikan aspirasi rakyat yang mereka wakili serta mensia-siakan resources  yang diperuntukan kepada mereka.

Diantara sebab-sebab disebalik tindakan mereka  ialah seperti berikut:

1,  Mereka nak hantar message kepada PM  yang cakap-cakap mengenai “crossover” adalah tidak benar.

2.  Sewaktu para pengundi memilih mereka tempoh hari tidak pula diletakkan syarat supaya jangan berganjak dari tempat duduk semasa Ketua Pembangkang  berucap.

3. Dimusim pemilihan parti ini faham-faham sajalah.  Lebih priority bincang dicafe tentang siapa patut turun  dan siapa nak dinaikkan.

4.  Out-going PM akan hanya ada sampai Mac 2009.  Kan lebih baik sama-sama duduk dicafe fikir apa yang  PM baru suka.

5. Akhir sekali MOOD hariraya masih segar.  Seperti dalam lirik lagu “Kita beraya selama sebulan”.

Menyedari pentingnya urusan-urusan yang melibatkan  kesejahteraan rakyat saya sangat-sangat berharap  agar  tidak ada yang   hanya mahu jadi Day-Member  seperti yang berlaku dikelab-kelab lumba kuda dimana kita boleh membeli tiket untuk hadir pada satu-satu hari Racing  yang kita suka saja.

Adakalanya baik juga dicontohi para pembangkang, semasa Pembentangan Bajet tempoh hari mereka benar-benar memberikan perhatian. Kalau nak diikutkan yang berucap tu bukan BOSS mereka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: