PENGAMAL POLITIK SETENGAH MASAK

Sebentar tadi Buletin Utama TV3 membawa berita Pemangku Pengerusi Perhubungan PKR Perak Ustaz Zul telah mengadakan Sidang Akhbar .  Yang  peliknya Sidang Akhbar ini diadakan  semata-mata untuk memulihkan  image Zul Hassan  yang sebelumnya  telah mengaku  tidak berupaya  menolak “sedekah sex”.

Saya telah menjadi Ahli PKR semenjak ianya ditubuhkan.  Sepanjang masa  sehinggalah sebelum PRU 12  didalam masjlis-majlis  PKR diPerak ni  seperti perjumpaan dengan pemimpin, kursus-kursus serta bengkil-bengkil ,  saya tidak pernah nampak manusia yang bernama Zul Hassan ada hadir.  Yang saya tahu dia rakan karib Usaili.

Persoalan yang bermain difikiran saya boleh jadi Zul Hassan ni banyak membantu Parti dibelakang tabir.  Kalau tidak , ta` kan Ustaz Zul sanggup berdepan dengan Wartawan terkemuka sebentar tadi.

Saya andaikan seperti diatas kerana saya pernah beberapa kali cuba untuk menghubungi Ustaz Zul semasa dia masih berjawatan Pengerusi Perhubungan Negeri.  Panggilan telefon saya tidak dijawabnya dan SMS saya pun dia ta` endah.  Tapi saya ta` berkecil hati pun kerana saya sedar diri.

Seperti umum tahu yang Zul Hassan ni sedang dalam kes mahkamah. Apa motif sebenar Sidang Akhbar  ni.  Sedekah yang dia perolehi tu sudah tentulah dia yang dapat dan orang memberinya pun dapat dosa juga.  Tapi orang yang mengadakan sidang akhbar ni pula nak dapat apa?  Yang pasti dapat glamour masuk TV itu saja dan bolehlah seluruh rakyat Malaysia kenal. Bolehlah dijadikan modal pada PRU13 nanti.

Seorang lagi pemimpin PKR juga tidak mahu ketinggalan mencari publisiti. Beliau ialah Ketua Wanita Pusat yang pergi keJAIP membuat bantahan  tentang perkara-perkara yang berkaitan dengan eksploitasi terhadap wanita. Yang ta` kenanya Cik Kak ooi, mengapa sekarang, semasa  orang yang mendapat nikmat dari  eksploitasi tersebut nak mendapatkan keadilan supaya tindakan diambil terhadap orang memberi sedekah.  Cik Kak sepatutnya  telah membuat bantahan sewaktu mula-mula perkara tersebut berlaku.  Saya harap sudah-sudah lah. Jangan cari publisiti murah ni.  Saya percaya ramai orang dah sedar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: