GUNA SEBELUM

Baru-baru ni saya teruja sewaktu membaca akhbar tentang boikot dan keluar dewan. Tengoklah orang yang bijak cepat belajar kendali peranan. Tapi kan dah itu trademark pembangkang, kalau ta` tunjuk aksi-aksi macam tu bukan pembangkanglah.

Terdengarlah juga oleh saya dalam satu majlis diIpoh yang mengumumkan pada akhir Ogos akan ada kerajaan baru pulak. Kerajaan yang ada sekarang ni ta` pandai serbaserbi. Ya ta` ya lah pulak. Orang yang baru sangat jadi pembangkangpun dah boleh perform with flying colours. Jadi kerajaan dengan serba serbi ada tapi ta` sudi memandai jadi jawapanya ta` performlah.

Saya ta` hairan sangat yang mereka sekarang bersemangat betul. Kan mereka dah ada Tonik. Tonik tu semasa dengan kita dulu apa dia ta` kata kat mereka tu. Sayapun kalau ada kemahiran macam dia…serupa lah. Tapi ada satu pesanan kepada pengamal tonik: Guna sebelum……..kerana tonik ada tarikh luput

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: